RomRusItaEng
 +373 22 92-63-30
Catalog
 

Energia geotermală reprezintă diverse categorii particulare de energie termică, pe care le conţine scoarţa terestră. Captarea verticala a energiei geotermale din panza freatica este facuta prin forarea sondelor de captare. Sondele acoperă un spațiu inelar de 140-160 mm diametru, avînd o adîncime de bază de de 100m. În aceste foraje se instalează sonde termice de sol. Sonda poate fi o țeavă din plastic de 32 mm diametru, cu patru tuburi, special pentru această utilizare, sau o țeavă din plastic de 40 mm diametru, de două tuburi.

Sondele geotermale verticale sînt executate în felul următor :

1. Execuția forajului vertical cu mașina de forat;
2. Introducerea sondei formată din bara în forma de "U";
3. Umplerea spațiului dintre țevi și marginea forajului cu bentonită. Prin această operație se îmbunătățește transferul de caldură de la pămînt la sonde.

 

Forajele trebuie amplasate într-un cerc cu raza de cel puțin 6 m, în funcție de structtura solului. La lucrările de foraj utilizăm materiale nepoluante. Pentru asigurarea protecției solului și a apei de zăcămînt, și, respectiv pentru creșterea capacității de transmisie a căldurii, spațiul dintre țevi este umplut cu ciment de bentonit. La sfîrșitul procesului de lucru, după efectuarea testelor de trecere și de presiune, sondele sînt racordate la conducta principală, respectiv la pompa de căldură.

 Compania TCS are în dotare două instalații performante de foraj ceea ce asigură executarea în termeni restrîși a lucrărilor de orice complexitate. 

Localizarea pe harta
Forma de feedback

Карта сайта

Chisinau, str. Uzinelor 12